måndag 15 februari 2010

14 svenska hoppryttare till Göteborg HS

Fjorton svenska hoppryttare får rida Göteborg Horse Show 25-28 februari. De stora klasserna i Scandinavium under helgen är Grand Prix-klassen Göteborg Trophy på lördagskvällen och världscupen, Rolex FEI World Cup, på söndagseftermiddagen.

Göteborg Horse Show pågår under fyra dagar och det finns flera möjligheter varje dag för de svenska ryttarna att ge den internationella konkurrensen en match.
Truppen innehåller både kända gamla ringrävar, och yngre ryttare.- Även de nya ryttarna har internationell rutin och det är en konkurrenskraftig trupp som kommer till Göteborg Horse Show, säger Maria Gretzer som med uttagningen till Göteborg Horse Show avslutar sitt uppdrag som förbundskapten för hoppningen.

Sverige får sju platser i söndagens världscupklass. Rolf-Göran Bengtsson har en personlig plats eftersom han är bland de tio bästa på världsrankingen och Sverige har en plats som arrangörsland av ett världscupkval. Som värd för ett världscupkval får Göteborg Horse Show ytterligare fem platser för svenska ryttare.

Förra årets världscupsegrare Svante Johansson får chansen att försvara sin seger.I världscupen rider också Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Helena Lundbäck, Henrik von Eckermann, Alexander Zetterman och Daniel Zetterman.- Det ska bli väldigt spännande att se Daniel Zetterman göra världscupdebut. Han har gjort väldigt bra resultat under hösten, säger Maria Gretzer.

Övriga svenska ryttare är Niklas Arvidsson, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Linda Heed, Viveca Lundbäck, Helena Persson och Malin Parmler.Den sistnämnda är också en ryttare Maria Gretzer ser fram emot att få se rida i Scandinavium.- Malin har varit utomlands i flera år och tävlat på både mindre och större internationella tävlingar. Nu har hennes hårda arbete gett resultat och det är roligt att kunna erbjuda henne att komma hem och rida i Scandinavium, säger Maria Gretzer.

Totalt rider ryttarna om 3,5 miljoner kronor i Göteborg Horse Show med över miljonen att dela på i Rolex FEI World Cup och 650 000 i Göteborg Trophy.
Svenska ryttare till Göteborg Horse Show är:
Niklas Arvidsson, Ängelholm
Malin Baryard-Johnson, Norrköping
Rolf-Göran Bengtsson, Tyskland
Jens Fredricson, Blentarp
Peder Fredricson, Vitaby
Linda Heed, Västerljung
Svante Johansson, Varberg
Helena Lundbäck, Norrköping
Viveca Lundbäck, Vikbolandet
Malin Parmler
Helena Persson, Västerhaninge
Henrik von Eckermann, Tyskland
Alexander Zetterman, Linderöd
Daniel Zetterman, Linderöd

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar