tisdag 23 februari 2010

Övningar

Ja som Emma skrev i förra inlägget så ska vi gå ner och kolla film så slänger upp några grundläggande saker som jag tycker man ska ha med i varje ridpass så lägger jag upp en mer "riktig" övning imorgon ;)

Serpentiner, kan du göra vart du än befinner dig, (kanske inte i tät skog :P) Och lösgör hästen otroligt mycket i bogarna. Variera antalet bågar. Om du rider tex på en ridbana så gör du från ena kortsidan till den andra först 3 bågar och sen kanske 10? Detta lösgör somsagt hästen samtidigt som du som ryttare tränar på att se vägar. Gör sedan serpentinbågar som du inte rider hela vägen till väggen utan längs medellinjen

Skänkelvikningar, i massor! båda långa sträckor och korta sträckor. åt båda håll såklart.
Vill du ha lite hjälp så sätt ut bommar i sicksack som du rider i skänkelvikning mot,och när du når konen så gör byter du håll och gör skänkelvikning tills du når andra konen och forsätt så, kanske lite dåligt förklarat men alltså att du gör skänkelvikning i sicksack åt båda håll.
Lösgör hästen och gör den uppmärksam på dig.

Bommar, kan inte bli för mycket av enligt mig, variera avstånd och steg och rid över bommar på volter,raksträckor och diagonaler. Gör hästen lydigare på dig.

Tempoväxlingar, Gör hästen mycket mer lyhörd på dig och stärker den dessutom. Det behöver inte vara att hästen ska från småsmå trippsteg ska gå in i världens ökning utan det kan vara lite lagom, gör växlingar i alla gångarter. Detta gör också att du lättare ser vad hästen är svag för? Orkar den inte hålla formen lika bra när du kortar upp galoppen tex. Då ser man ju lätt skillnaden om man sedan ökar galoppen, och på så sätt vet du vad du har att öva på ;)

Övergångar, Kan inte heller bli för mycket av. Detta har hjälpt mig och lucky otroligt mycket med hans styrka och dessutom är han tryggare när han känner att han måste lyssna på mig och blir inte lika uppspelt. Hästen blir mycket mer koncentrerad på dig. tex. skritta 5 steg-galoppera 7,skritta 4 steg-trava 10-halt-galopp 8 steg osv osv , variera dig i massor så hästen inte blir uttråkad. Efter några sånnahär kommer hästen ha stenkoll på vad du vill däruppe ;)

hihi a nu blev det lite rörigt, och så men detta är iallafall saker som jag tycker man kan ha med i varje pass, varesig man rider ute i skogen eller på ridbanan. (kanske inte detdär med bommar i skogen haha :D ) men ni fattar ;)

somsagt kommer det en bättre övning imorgon när jag hinner fixa bild och så till det med så blir det lite roligare :)
Men det här får blir sista för ikväll .

Natti på er alla bloggläsare :D

/amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar