söndag 21 februari 2010

Övning

Tänkte tipsa på en övning som hjälper dig mycket med din häst ute på hoppbanan :)





















Övning 1 : Lägg ut 3 bommar med lika långt avstånd imellan, tex. 18 meter
Med den här övningen kan du upptäcka hur bra koll du igentligen har på hästen, du ska kunna reglera avstånden så att du tex tar 6 galoppsprång från första till andra bommen och 4 galoppsprång från anra till tredje bommen. Med detta får du hästen med lydig och uppmärksam på dig och dessutom hjälper det dig som ryttare att se avstånden till hindrena ( i detta fall bommar)


Övning 2 : Ställ ut 3 st hinder på böjt spår. två räcken och en oxer i mitten. Denna övningen ska hjälpa dig att reglera hästarna även på böjt spår, Hästen stärker sig och blir uppmärksammare på dina hjälper. Variera höjderna på hindrena.


Övning 3: lägg ut fyra bommar runt oxern som jag beskrev i övning 2. Denna övningen ska du göra på samma sätt som övning 1 bara att du rider den på en volt. Du ska kunna variera galoppsprången mellan bommarna även på böjt spår.Med detta får du hästen med lydig och uppmärksam på dig och dessutom hjälper det dig som ryttare att se avstånden till hindrena ( i detta fall bommar)

hoppas detta hjälper er lite. en väldigt praktisk övning som inte är så komplicerad att varken göra eller bygga fram men ger ett mycket bra resultat :)
/Amanda&Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar