fredag 30 april 2010

svar på tal

" Anonym sa... är det verkligen så klokt att åka iväg och tävla när det går kvarka på närk? du och erika var ju där senast för 3 dagars sedan :S"

haha självklart har vi tänkt på detta och kollat upp det, det är först ochfrämst inte säkert att det
kvarka, dessutom så är smittan inte luftburen och kan endast smittas med närkontakt vilket vi inte har haft med NÅGON utan hästarna på närk, igår så slänge vi allt vi hade haft på oss i tvätten och tog andra stallkläder, vi tvättade av alla lädergrejjer hästarna hade haft på sig. och dom var verkligen inte hängiga, dom åt och var lika pigga som alltid, inte ett tecken på att något var fel. dom hade inte feber det kollade vi både igår och idag. Sen finns det ingen lag som säger att vi inte får åka och jag tror faktist att jag är mer kapabel till att se ifall min häst har kvarka än någon anonym som läser min blogg ;) men tack för upplysningen! och vi ska självklart fortsätta vara jätte uppmärksamma och hittar vi minsta felet så är det klart vi inte åker. så nu vet du och alla andra som tydligen hade lite funderingar ;)

/amanda :D:D

3 kommentarer:

  1. Hej, kan ni inte lägga upp lite bilder på er när ni rider när ni var små? Det skulle vara super-roligt! :) Och vad har hänt med eran superuppdatering? :(

    SvaraRadera
  2. Vem har sagt att det ÄR kvarka? EN häst visar förkylningssymtom och av omtanke har hästägaren tagit prov. Att säga att det ÄR kvarka INNAN provsvar kan ingen göra. Vantligtvis e det vi fotfolk som sprider det vidare och inte hästarna. Blir såååååå trött på alla människor som e sååååååå snabba med att dömma andra. Självklart tror jag inte att någon av de som vistas i närheten eller har en häst som e hängig åker och tävlar. Tror inte tjejerna blivit så glada själva om någon annan gjort så mot dom. Skärpning och tänk till istället. Vill passa på att ge en eloge till hästägaren till den förkylda hästen att hon tog detta beslut. Många hade nog hållt tyst och hoppats på att det skulle gå över. Så e det tyvärr. Först när de får provsvar vet ALLA vad som gäller samt att veterinär har gett dessa tjejer OK att åka och tävla. Sug på det du!!!
    Hälsningar från en annan närkare :)

    SvaraRadera
  3. Det var INGEN kvarka!!!

    SvaraRadera